top of page
  • Ahmet Anıl TUNÇ

İSTANBUL HAVALİMANI | TACER AKUSTİK ASMA TAVAN VE BAFFLE SİSTEMİ


 

Bakış Açınızı Değiştiren Tacer Akustik Troyaline Baffle Tavan Sistemleri! #yenilikyaratır


İstanbul Havalimanı, sıra dışı mimarisi ve yenilikçi teknik çözümleri ile ulusal-uluslarası değerleri üzerinde toplamaktadır. İstanbul Havalimanı projesine özel olarak çözümlenen ve üretilen Tacer Troyaline Asma Baffle Tavan Sistemleri üretim ve montaj süreci Tacer uzman ekibi tarafından yürütülmüştür. Tacer Troyaline Baffle Asma Tavan Sistemi ile mekanın yüksek akustik performansı ve zarafeti buluşmuştur. Sistemler içerisinde kullanılan yapı elemanlarının malzemeleri sürdürülebilir hammaddelerden üretilmiş, projenin doğa dostu olması göz önünde bulundurulmuştur. Çevre duyarlılığını temel alan sistemlerimiz aynı zamanda insanı merkez alan güvenlik önlemlerini de ön planda tutarak yangına dayanıklı üretim metodu sayesinde İstanbul Havalimanı’nın güvenliğini bir adım ileri taşımaktadır.



İç mekândaki zeminden tavana kadar uzanan tonozlu tasarım kullanıcıya güçlü bir yön duygusu vermektedir. Tasarımın oluşturduğu yerleşim, mekanın akışını güçlendirir ve deneyimin iyileşmesine olanak sağlayan bir yapı oluşturur. Tacer Baffle Asma Tavan Sistemi ile birlikte kurgulanan çatı pencereleri, güneş ışığının mekan içerisine süzülerek aktarımını sağlar. Böylece gün ışığı ile aydınlanan mekan, aynı zamanda Tacer Baffle Asma Tavan Sistemi ile beraber güneş ışığının kırılarak içeri süzülmesi sayesinde etkileyici bir niteliğe sahip olur.


İstanbul’un kentsel siluetindeki değişken tonlar İstanbul Havalimanı’nın iç mekanının tasarımında ilham kaynağı olmuştur. Gün ışığının iç mekana olan etkisi, mekan içerisinde oluşan mavi renk yelpazesini ve gölgelerin zemine düşüşüyle oluşan desenler Tacer Baffle Sistem ile sağlanmıştır. Baffle elemanları üst kotta katmanlaşarak estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirmiştir. Asma tavanın oluşturmuş olduğu geometri kentin mimari mirasına referans verirken aynı zamanda Tacer profesyonel ekibi tarafından güçlü bir yapısal çözümleme ile desteklenmiştir. İstanbul’un yeni kent imgesi haline gelen bu sıra dışı yapıda Tacer Metal Asma Tavan Sistemleri tercih edilmiştir. Her yıl yaklaşık 200 milyon yolcunun ağırlanacağı İstanbul Yeni Havalimanı’nda Tacer ürünlerinin mekana kazandırdığı niteliği ve deneyimleyen herkese bıraktığı etkileri görecek olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.



Bakış Açınızı Değiştiren Detaylar! #yenilikyaratır



TACER | AKUSTİK MİMARİ | ASMA TAVAN SİSTEMLERİ | BAFFLE


 

TACER |HEADQUARTERS

Esenboğa Yolu 22 km. Saracalar Mh. Kümeevler Sk. No:46 Akyurt / ANKARA

T: +90 312 399 25 45 F: +90 312 399 27 47

PK: 06750


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page