top of page

Tacer İlk Adım

Tacer olarak iÅŸe alımdan kariyer geliÅŸimine kadar her alanda “fırsat eÅŸitliÄŸi” ilkesinden ilham alarak; çalışma arkadaÅŸlarımıza mesleki ve kiÅŸisel olarak kendilerini geliÅŸtirebilecekleri, mutlu olacakları bir çalışma ortamı sunmak ilk hedefimiz. GerçekleÅŸtirilen mesleki ve kiÅŸisel geliÅŸim eÄŸitimlerinin yanı sıra rekabet ortamında ÅŸirketleri güçlü kılan yönetici ve yönetici adayı eÄŸitimlerine de önem veriyoruz. 

buket_edited.jpg

Buket Demir

Satış Destek Uzman Yardımcısı / Mimar
Mimarlık eÄŸitimi baÄŸlamında mesleki geliÅŸim perspektifinde staj programlarının önemi ön plana çıkmaktadır. Okulda aldığımız mimarlık eÄŸitiminin ve meslek hayatında yapılan mimarlık arasındaki kopukluktan dolayı mezun olduktan sonra mimari pratik eksikliÄŸi yaÅŸanabilir. Pratikteki bu eksikliÄŸi kapatan staj programı aynı zamanda mimarlık eÄŸitimi ve mesleki uygulama arasındaki etkileÅŸimi saÄŸlar. Profesyonel çalışma ortamının aynı zamanda birer öÄŸrenme ortamı olarak gördüÄŸüm Tacer ’de geçirdiÄŸim staj süresi boyunca mimarlık pratiÄŸinde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik bilgi ve deneyim aktarım sürecini deneyimledim. Okul ve mimarlık hayatıma da katkı saÄŸlayan bu deneyim mimarlık mesleÄŸine baÅŸlarken hedeflerimi belirlememe yardımcı oldu. Mezun olduktan sonra da devam eden Tacer ’de çalışma serüvenimde staj sürecinde elde etmiÅŸ olduÄŸum bilgi, beceri ve yetkinler sayesinde meslek hayatına zorlanmadan uyum saÄŸlayabildim. Ä°nsan iliÅŸkilerine önem veren ve saygı duyan bir firma olan Tacer’de çalışmak iÅŸ hayatında yaÅŸayacağım sorunları en aza indirgemektedir. Bu anlamda meslek hayatına burada baÅŸladığım için mutluyum. 

handan_edited.jpg

Handan Ä°clal Yaylagül

Stajyer ÖÄŸrenci

Mimarlık, içerisinde bulunan bireyin kendini sürekli geliÅŸtirmesini gerektiren bir disiplin. Ama sadece mimariyle doÄŸrudan iliÅŸkili alanlarda deÄŸil. Ä°nsan iliÅŸkilerinden tutun da malzeme alanına kadar birçok farklı alanla iliÅŸkilenen bu disiplinde kendini güncellemeyen bireylerin kiÅŸisel ve mimari geliÅŸim süreçlerini yürütmesi çok zor. Bu noktada okulda aldığımız mimarlık eÄŸitiminin yanı sıra sürekli piyasayı ve çevreyi gözlemleyebilmek büyük bir kazanım. Staj programının önemi de aslında burada kendini belli ediyor. Mimarlığın baÄŸlı olduÄŸu diÄŸer disiplinlerle olan ikili iliÅŸkisini okulda öÄŸrenebilmemiz maalesef mümkün deÄŸil. Okulda her ne kadar bir eÄŸitim sürecinden geçsek de piyasayla doÄŸrudan kurulan bir iliÅŸki, birçok farklı alanla birebir baÄŸlantı kurarak mimarlık pratiÄŸimizi geliÅŸtirmemize katkı saÄŸlıyor. Yerinde görülüp deneyimlenmesi gereken bir süreç bu. TACER'de 3.5 ay olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸim staj sürecimde, bu programa deÄŸer vermeme sebep olan birçok unsuru birebir deneyimleme fırsatı buldum. Kendi bünyesinde projelendirme ve üretim süreçlerini birlikte yürüten bir firma olduÄŸu için, daha öncesinde gerçekleÅŸtirmiÅŸ olduÄŸum staj süreçlerimden farklı olarak, aslında bilgisayar ortamında kalan çizimlerimin üretim sonrası somut bir hal kazanmasını deneyimleme fırsatı buldum. Mimarlık piyasasının yaÅŸadığı zorlu süreçten kaynaklı staj programını verimli olarak gerçekleÅŸtirebileceÄŸimiz bir firma bulmak maalesef eskisi kadar kolay deÄŸil. TACER ise stajyerlerine gerçekten deÄŸer veren, sahip olduÄŸu bilgiyi paylaÅŸmaktan sakınmayan bir firma. Bu anlamda kendimi gerçekten ÅŸanslı hissediyorum.

deniiz_edited.jpg

Ä°ç Mimar

Mimarlık ve Ä°ç Mimarlık dünyasında hayal gücümüzün sonsuzluÄŸu kadar, üretim kapasitesinin ve malzemenin sonsuzluÄŸu da büyük önem taşır. Tacer’de yaptığım staj sırasında hem fabrikada üretim süreçlerini deneyimledim, malzeme dünyasının sonsuzluÄŸunu keÅŸfettim, özel çözümlemeyle birçok mimarı konunun hayata geçirilebildiÄŸini öÄŸrendim, hem de soyut düÅŸünme yeteneÄŸimin uygulanabilirliÄŸini test etme imkanı buldum. Böylece Tacer benim için sadece bir üretim firması olmamış aynı zamanda bir okul ve mesleki hayata giriÅŸin ilk basamağı olmuÅŸtur. Staj programının mesleki hayata giriÅŸ açısından önemini Tacer’de öÄŸrendim. Tacer bana öÄŸrencilik hayatımın son senesinde uzun dönem staj yapma imkanı sundu. Stajım süresince profesyonellerle çalıştım ve onların birikimlerinden yararlanma fırsatı buldum. Okulda aldığım iç mimarlık eÄŸitimimin yanı sıra bana teknik bilgiler aktardı, program kullanma yeteneklerimi geliÅŸtirmeme yardımcı oldu ve soyut olarak öÄŸrendiÄŸim kavramların gerçek hayata nasıl uyarlanabileceÄŸini öÄŸretti. Ayrıca iÅŸ hayatına karşı nasıl bir tutumum olması gerektiÄŸine dair fikirlerimin belirlenmesine yardımcı oldu. Mezun olduktan sonra nasıl bir yol haritası çizmem gerektiÄŸini, kurumsal bir firmada çalışmanın avantajlarını ve üretimle çözümlemenin bir arada çalışmasının ne kadar önemli olduÄŸunu öÄŸretti. Çözüm odaklı, pratik, gözlemci ve araÅŸtırmacı bir kimliÄŸe sahip olmam gerektiÄŸini öÄŸrendim. Ve böylece, mezun olduktan sonra Tacer’de mesleki hayatıma baÅŸladım. Staj süresinde elde etmiÅŸ olduÄŸum deneyim ve birikim sayesinde kolay bir adaptasyon süreci yaÅŸadım. Tacer stajyerlerine önem veren, onları meslek hayatına kazandırmak isteyen bir firmadır. Tacer ailesinde olduÄŸum için kendimi çok ÅŸanslı ve mutlu hissediyorum.

Deniz Dikbayır

bottom of page