top of page
  • Ahmet Anıl TUNÇ

DAKAR KONGRE MERKEZİ | Tacer Akustik Asma Tavan Ve Duvar Sistemleri


 


Tacer Asma Tavan Baffle Boru Sistemleri Tacer Hook on Metal Asma Tavan Sistemi #yenilikyaratır


Senegal hükümeti talebi üzerine ve Ülkeler Zirvesi toplantısına yetiştirilmesi hedefiyle uluslar arası standartlarda, mimari projesini TABANLIOĞLU MİMARLIK , yükleniciliğini ise SUMMA İnşaat’ın üstlendiği bir kongre merkezi inşa edilmesi kararlaştırılmıştır. 2014 yılında açılışı yapılan ve ENR Global Best ve LEAF Award ödülü kazanan projede TACER, özel üretim asma tavan sistemleri ile Dünya’nın bir başka köşesinde daha kendine yer buldu.



Dakar Kongre Merkezi Senegal’in merkezi Dakar’da Ülkeler Zirvesi için Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ana yükleniciliğini Summa İnşaat’ın üstlendiği dünya standartlarında bir kongre merkezidir. 2014 yılında açılışı yapılan Dakar Kongre Merkezi ENR Global Best ve LEAF Award ödülü kazanmıştır. Kongre merkezi için yerel kültürlerin simgesi Baobab ağacından esinlenen Tacer, projeye özel asma tavan çözümleri ile beraber Tacer modüler metal asma tavan sistemleri kullanmıştır.



Ödüllü yapı olan Dakar Kongre Merkezi 1,500 delege kapasiteli ana kongre salonu ile 78 ülkenin devlet başkanlarını misafir edebilecek büyüklükte toplantı salonuna sahiptir. EuroCode şartnamesine göre tasarımı yapılan projenin tüm statik hesapları, Senegal’e özel belirlenen orta sismik riskli bölge spesifikasyonlarında belirtilen koşullara göre yapıldı. Tesisin iç mekan tasarımı montaj süreci büyük bir ekip çalışması ile planlanandan 1 ay önce tamamlanıp test ve komisyon

işlemlerine başlanılmıştır.



Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılan Afrika’nın gurur kaynağı olabilecek niteliklerde uzun ömürlü bir tasarımı amaçlayan Dakar Kongre Merkezi projesinde Senegal’ın doğal ve kültürel değerlerinin en önemli parçası olan Baobab ağacı referans ve ilham kaynağı olmuştur. Baobab ağacı şehrin bitki örtüsünü önemli ölçüde kaplamakta ve aynı zamanda Senegal’ın kültüründe önemli bir yer tutmaktadır. Nefis güzellikte ve toplumsal değeri ile ön planı çıkan Baobab ağacının karakteri ve şekli soyutlanarak mekanın kimliğinde hayat bulmuştur. İç mekân ve dış kabuktaki yapısal elemanlarda Baobab ağacının stilize edilmiş tasarım izleri görülmektedir. Baobab ağacı çağdaş mimari dil ile Dakar Kongre Merkezinde hayat bulmuştur.



Akustik mimari projesini Talayman Acoustics ve Prosistem’in projelendirdiği bu özgün projede ana kongre salonu, toplantı salonu, koridorlar, ofisler ve giriş holünde Tacer Asma Tavan Çözümlerine yer verilmiştir. Tercih edilen sistemlerden biri olan Tacer Hook-on sistem, farklı genişlikteki koridorlar için tasarlanmıştır. Mekan boyutuna uygun olarak ebatladırılabilen ve tavan yüzeyinde sürekli monolitik bir görünümü sağlayarak tasarım diline bütünlük katan bu sistemler Ana Kongre Salonu ve toplantı salonunda kullanılmıştır. Tacer Hook on Metal Asma Tavan Sistemi perfore yüzeyleri ile mekan akustiğini desteklerken, tasarımcısının belirlediği topografyanın renklerini yansıtmasıyla özgür tasarımlara olanak sağlamıştır.



Senegal halkı için kutsal sayılan ve Baobab ağacının duvar ve tavandaki soyutlaması olarak Tacer ArGe tarafından geliştirilen giriş holündeki Tacer Asma Tavan Baffle Boru Sistemleri, duvardan tavana uzayan ve birbirini takip eden akışkan geçişler oluşturabilecek şekilde uygulanmıştır. Yapının tasarım diline uygun bir mimesis olarak karşımıza çıkan ve bir soyutlama örneği olarak üretilen Tacer Asma Tavan Baffle Boru Sistemler doğrusal bir süreklilik sağlamaktadır. Renk geçişleri ve alternatif kullanımları ile doğaya referans veren ziyaretçisine davetkar bir atmosfer sağlamaktadır.



Tacer Akustik Mimari Sistemler ile özgün tasarımları hayata geçirmek adına akılcı çözümler üretirken, estetik ve akustik performansı da bir arada buluşturmaktadır. Tacer ArGe ile modern teknolojiyle donatılmış tesislerinde dünya kalitesinde üretilen yenilikçi ürünleri ile sektöre öncülük ederken, bilgi, beceri ve tecrübeleriyle müşteri ve diğer paydaşlara değer katmaktadır. Her tasarım bir hayal ile başlar, başlayan her hayal Tacer Akustik Mimari Sistemler ile #yenilikyaratır.


Bakış Açınızı Değiştiren Tacer Akustik Asma Tavan Sistemleri! #yenilikyaratır

 

TACER | AKUSTİK MİMARİ

ASMA TAVAN SİSTEMLERİ | BAFFLE | HANG ON


 

TACER |HEADQUARTERS

Esenboğa Yolu 22 km. Saracalar Mh. Kümeevler Sk. No:46 Akyurt / ANKARA

T: +90 312 399 25 45 F: +90 312 399 27 47

PK: 06750


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page